X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Referendumul anti-Chirtoacă: cît vot putea cheltui partidele în campanie

10 oct. 2017,, 15:30   Politică
3621 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit astăzi plafonul mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul „Fond electoral” al participanților la referendumul de revocare a lui Dorin Chirtoacă, informează NOI.md.

Plafonul a fost stabilit în mărime de 16,5 milioane de lei. Astfel, concurenții electorali nu vor putea cheltui mai mult decît suma decisă de CEC pentru desfășurarea agitației electorale.

Tot astăzi, Comisia a constituit Consiliul electoral al circumscripţiei electorale municipale Chişinău nr. 1.

Totodată, CEC a stabilit cuantumul creditului fără dobîndă acordat concurenţilor electorali la alegerile locale noi ale primarilor în 10 localități, din data de 19 noiembrie 2017. Astfel, pentru fiecare partid, organizaţie social-politică, bloc electoral creditul va fi de 25 de mii de lei, iar pentru fiecare candidat independent - 5 mii de lei.

O altă hotărîre adoptată de Comisie a vizat stabilirea plafonului general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurentului electoral la alegerile locale noi ale primarilor de la 19 noiembrie, pornind de la normativul de 25,42 lei pentru un alegător.


Menționăm că referendumul cu privire la revocarea primarului Dorin Chirtoacă va avea loc la 19 noiembrie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?