Testul la poligraf i-a dat de gol: ANI rămîne fără președinte

Testul la poligraf i-a dat de gol: ANI rămîne fără președinte

Cei doi candidați la funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), Teodor Cîrnaț și Victor Strătilă, au picat la proba testării la poligraf.

Anunțul a fost făcut astăzi de membrul Consiliului de Integritate al ANI, Sergiu Ostaf, după ce Consiliul a analizat rezultatele ultimei probe din concurs într-o ședință închisă.

Prin urmare, Consiliul de Integritate al ANI a decis astăzi să anunțe un nou concurs pentru funcția de președinte al ANI.

Menționăm că, după primele probe, membrul Consiliului Superior al Magistraturii, Teodor Cîrnaț, acumulase 43 de puncte din 60, iar Strătilă - 33,9.

Concursul pentru funcția de vicepreședinte al ANI este în plină desfășurare și aici candidează două persoane: Lilian Chișcă, șef de secție în cadrul ANI, și Francesco Talmaci, angajat al Inspecției Financiare din subordinea Ministerului Finanțelor.

Reforma instituției responsabilă de integritatea funcționarilor din R. Moldova a început acum mai bine de un an, iar noua instituție nu are nici acum conducere. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load