X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

”Cupa Președintelui” și-a desemnat cîștigătorii (FOTO)

9 oct. 2017,, 08:41   Sport
2807 0

S-a încheiat Turneul internațional de polo pe apă ”Cupa Președintelui”, care s-a desfășurat în premieră în Moldova, sub egida Președintelui Republicii Moldova, noteză NOI.md cu referire la o postare a consilierului prezidențial Corneliu Popovici.

Evenimentul a avut loc la Şcoala Sportivă Specializată nr.4 de polo pe apă ”Gheorghe Osipov”, din Chișinău. La competiție au participat selecționatele a 5 țări: Kazahstan, România, Belarus, Ucraina și Moldova. Echipa Republicii Moldova s-a plasat pe locul secund, iar Cupa a fost cîștigată de selecționata Romîniei.

Turneul se înscrie în programul lansat de Președintele Republicii Moldova pentru promovarea unui mod sănătos de viață și renașterea disciplinei polo pe apă, în care Moldova a avut succese remarcabile, delegînd sportivi de performanță la Campionatele internaționale și Jocurile Olimpice. Se preconizează că pe viitor acest turneu va lua amploare și va deveni o tradiție frumoasă pentru sportul din Moldova.

Menționăm că în ultima perioadă Președintele Republicii Moldova Dodon Igor a lansat și alte inițiative pentru dezvoltarea sportului și modului sănătos de viață, printre care se înscrie și construcția complexurilor sportive în circa 300 de localităţi rurale ale ţării. Proiectul este prevăzut pentru o perioadă de trei ani și nu presupune atragerea surselor bugetare ale Republicii Moldova. Deja 10 localități au fost selectate pentru a beneficia de acest proiect pînă la sfîrșitul anului curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?