Deputatele s-au alăturat campaniei de informare despre cancerul mamar

Deputatele s-au alăturat campaniei de informare despre cancerul mamar

Deputatele din Parlamentul Republicii Moldova s-au aliniat campaniei de conștientizare și informare despre cancerul mamar. În semn de solidaritate, parlamentarele și-au prins în piept panglica roz simbolică.

La începutul ședinței plenare de astăzi, deputata Valentina Stratan, vicepreședintă a Comisiei protecție socială, sănătate și familie, a declarat că, la îndemnul Organizației Mondiale a Sănătății, luna octombrie este dedicată campaniilor de informare asupra profilaxiei și tratamentului împotriva cancerului de sîn.

„Anual, în Republica Moldova sînt diagnosticate cu cancer mamar circa 1000 de femei. 50 la sută dintre acestea se adresează la medic în stadii tardive de evoluție ale bolii. Doar 4 din 10 femei supraviețuiesc mai mult de cinci ani”, a spus Valentina Stratan. În context, deputata a făcut un apel către femei să efectueze controlul periodic al stării sănătății, inclusiv să se informeze și să consulte medicul mamolog.

Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer în rîndul femeilor la nivel mondial, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În fiecare an, peste 1,6 milioane de cazuri noi sînt diagnosticate în lume, iar peste 520 000 de femei mor din cauza acestei boli. Asta înseamnă că, undeva în lume, în fiecare minut o femeie moare din cauza cancerului de sîn.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load