X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Filip a cerut măsuri pentru neadmiterea abuzurilor sexuale asupra copiilor

4 oct. 2017,, 15:40   Societate
2664 1

Cazurile de abuz sexual asupra copiilor în instituțiile de învățămînt din Moldova au ajuns în atenția premierului Pavel Filip, informează NOI.md.

El și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu existența acestui fenomen. „Nu contează unde se produce acest fenomen, este o problemă și este una mare. De comun acord cu toate ministerele, trebuie să facem tot posibilul pentru a elimina acest fenomen în general”, a spus Filip.

Totodată, premierul a cerut ca instituțiile de resort să informeze corect opinia publică despre cazurile de abuz sexual asupra copiilor. Potrivit lui, în urma audierilor organizate astăzi la Parlament, presa a interpretat eronat informația prezentată de autorități, anunțînd că, la fiecare şase luni, în Republica Moldova sînt înregistrate circa 25 de astfel de cazuri.

Potrivit ministrului Educației, Monica Babuc, cifra 25 reprezintă de fapt media cazurilor suspecte de abuz, înregistrate semestrial. De asemenea, ea precizat că aceste cazuri se monitorizează îndeaproape de instituțiile competente.

„Această cifră înseamnă o medie a cazurilor suspecte, pentru că abuzul sexual îl poate demonstra doar instanța de judecată. Există un mecanism interministerial în care Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Ministerul de Interne sînt parte a unui mecanism de monitorizare a cazurilor sexuale asupra minorilor”, a relatat Babuc.


Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare a audiat, în ședința de astăzi, instituțiile responsabile în cazuri de abuz sexual al minorilor. Audierile au fost organizate după difuzarea unui reportaj televizat de abuz sexual asupra unui elev dintr-o școală-internat din municipiul Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?