X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Un grup de apărători ai animalelor au protestat la Ministerul Justiției

4 oct. 2017,, 15:52   Societate
2546 0

Voluntari care apără drepturile animalelor au pichetat astăzi, 4 octombrie, sediul Ministerului Justiției, cerînd demisia ministrului Vladimir Cebotari.

Acțiunea a fost organizată în contextul Zilei Mondiale de Protecției a Animalelor. Manifestanții au amintit despre o petiție trimisă Ministerului Justiției încă acum doi ani, în care semnatarii au cerut introducerea pedepsei penale pentru cruzimea faţă de animale, lucru care nu s-a întîmplat, transmite IPN.

Dana Popa, membră a Asociației obștești „Societatea Umană”, a spus că autoritățile au acceptat doar idea de a pedepsi penal omorul animalelor. „Toate celelalte cazuri, cînd animalele sînt schilodite, chinuite, nu se califică ca un act de cruzime și nu se pedepsesc. Este inadmisibil acest lucru”, a spus activista.

Persoanele care manifestă o atitudine crudă faţă de animale cu timpul devin crude și cu oamenii, spune tînăra. „Ne putem aștepta la orice în societatea noastră dacă cruzimea faţă de animale trece nepedepsită. Noi sîntem aici în numele celor care nu pot vorbi, care suferă în tăcere. Animalele suferă exact ca și oamenii”, a mai spus Dana Popa.

Maria Ciocanu, locuitoare a capitalei, a venit la protest ca să condamne cruzimea faţă de animale. „Avem o floră și o faună bogată și noi, oamenii, distrugem tot ce ne înconjoară. A tot vorbit domnul Chirtoacă (primarul suspendat al capitalei, n.r.) despre un teren alocat pentru a construi un azil. Să ne dea nouă terenul acesta, pentru că sînt oameni care iubesc animalele și ar ajuta la construcție, ar duce hrană. Să ne dea terenul acesta că oamenii or pune mînă de la mînă şi o să fie construit un azil”, a spus manifestanta.

Într-un comentariu transmis presei, Ministerul Justiției amintește că proiectul de modificare și completare a Codului Penal se află la etapa de avizare și poate fi consultat pe site-ul justice.gov.md. În proiect se propune incriminarea uciderii animalelor de companie, stabilindu-se pedeapsa în dependență de circumstanțele faptei și formele agravante, pedeapsa sub formă de amendă sau privativă de libertate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?