X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un viciu l-a salvat de la primejdie (FOTO)

4 oct. 2017,, 02:00   Externe
3676 0

Născut în 1875, în Martinica, Ludger Sylbaris lucra cu ziua în oraşul Saint-Pierre. Acolo îşi făcuse deja o reputaţie de beţiv şi scandalagiu. Ba mai mult, nu o singură dată fusese şi condamnat pentru faptele sale.

Pe 7 mai 1902, s-a dus în oraş să-şi ia de băut. Devenise un obicei. Seara s-a încheiat cu o ceartă provocată de el... Şi chiar a bătut un om. Incidentul s-a terminat la Poliţie. Pentru a-i da o lecţie, poliţiştii l-au pus singur într-o celulă care era parţial sub pămînt. Nu avea nici măcar o fereastră, lumina intra printr-o crăpătură făcută în uşă.

În ziua următoare, vulcanul Pelée, aflat în vecinătatea oraşului, a erupt. Semnele dezastrului ce avea să vină erau vizibile de mai bine de o săptămînă, aşa că mulţi locuitori au plecat din timp din zona de cîmpie şi s-au adăpostit în oraş. Mare greşeală!

Cînd vulcanul a erupt, aproximativ 40.000 de oameni au murit. Dacă nu şi-au găsit moartea sub dărîmături, au pierit din cauza căldurii sau a flăcărilor.

La patru zile de la erupţie, una din echipele care căutau eventuali supravieţuitori a auzit strigătele de ajutor ale bărbatului.

În ciuda temperaturii extrem de mari care i-a cauzat arsuri grave pe corp, acesta a supravieţuit. A povestit apoi că s-a salvat după ce a urinat pe haine şi le-a băgat sub uşă, pentru a domoli arşiţa.

Sylbaris şi-a cîştigat renumele ca fiind singurul supravieţuitor al dezastrului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?