X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Egiptul a distrus rachetele antitanc din Coreea de Nord

3 oct. 2017,, 20:30   Externe
2983 0

Ministerul egiptean de Externe a anunţat că autorităţile au distrus o încărcătură cu rachete antitanc din Coreea de Nord.

O încărcătură cu rachete antitank este interceptată în apropierea coastelor egiptene, şi a respins informaţiile potrivit cărora transportul de armament îi era destinat, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

Prin intermediul unui comunicat, diplomaţia de la Cairo a transmis că transportul nu avea ca destinaţie Egiptul, dezminţind informaţiile prezentate de cotidianul american Washington Post, potrivit cărora o navă a fost sechestrată în august 2016 la intrarea în Canalul Suez, întrucît avea la bord aproximativ 30.000 de rachete şi se îndrepta spre Egipt.

Sursele citate de Washington Post au afirmat că ONU a publicat un raport în care se menţiona că a fost înregistrată cea mai importantă captură de armament după impunerea sancţiunilor la adresa Phenianului.


"Consiliul de Securitate al ONU felicită cooperarea Egiptului pentru punerea în aplicare a deciziilor privind Coreea de Nord. Informaţiile prezentate încearcă să creeze o impresie falsă că Egiptul nu este angajat în punerea în aplicare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate privind Coreea de Nord.

Autorităţile egiptene au confiscat deja şi au distrus transportul, în prezenţa unui grup de experţi din Comitetul 1718 pentru sancţiuni împotriva Coreea de Nord, din cadrul Consiliului de Securitate", a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului egiptean de Externe, Ahmed Abu Zeid.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?