Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Din ce cauză zeci de grădinițe din țară sînt închise

2 oct. 2017,, 17:31   Societate
1957 0

27 de grădinițe din țară rămîn închise din cauza lucrărilor de reparații nefinisate, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Mariana Goraș, șef adjunct la Direcția învățămînt preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, a precizat că ”în toate aceste instituții continuă lucrările de reparații începute în vară. Astfel, grupele pregătitoare din grădinițe își desfășoară activitatea în incinta gimnaziilor locale sau a școlilor primare, iar copiii din celelalte grupe continuă să rămînă acasă pînă la deschiderea instituțiilor preșcolare. Potrivit informațiilor din teritoriu, majoritatea grădinițelor vor fi redeschise începînd cu 1 noiembrie curent”, a menționat Mariana Goraș.

La rîndul său, șeful adjunct al Direcției educație, tineret și sport din mun. Chișinău, Viorica Negrei, a menționat pentru agenție că în capitală nu funcționează trei grădinițe din cele 158 existente.

„Instituțiile sînt închise din cauza lucrărilor de reparații capitale sau la blocul alimentar. Astfel, două dintre grădinițe vor fi deschise peste două săptămîni, iar a treia încă nu se știe exact cînd își va relua activitatea, pînă atunci copiii fiind direcționați la instituțiile preșcolare din apropiere”, a mai spus Viorica Negrei.

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în Republica Moldova activează aproximativ 1500 de grădinițe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?