În Moldova urmează a fi construite 300 de complexuri sportive

În Moldova urmează a fi construite 300 de complexuri sportive

În cadrul campaniei naționale „Iubesc Moldova”, în țară urmează a fi construite, în următorii patru ani, circa 300 de complexuri sportive mari, informează NOI.md.

Proiectul va începe la începutul anului următor, iar primele vor beneficia cele mai populate 10 localități din țară din toate regiunile. Primele 10 localități care au fost identificate sînt: Congaz, Găgăuzia; Costești, Ialoveni; Cărpineni, Hîncești; Copceac, Comrat; Baurci, Comrat; Băcioi, Chișinău; Corjeuți, Briceni;Trușeni, Chișinău; Pelinia, Drochia; Peresecina, Orhei.

Complexele vor avea teren de fotbal, teren de baschet, de volei, teren pentru tenis de cîmp, tenis de masă, instalații pentru fitness, terenuri de joacă pentru copii.

Complexurile sportive vor fi construite la inițiativa Președinției, pe toată durata mandatului președintelui Igor Dodon. Purtătorul de cuvînt al acestuia, Ion Ceban, a menționat că lucrările vor fi finanțate din donații interne și externe.

Banii nu vor fi alocați din bugetul de stat. Sînt din donații, oferte, parteneriate cu diferite persoane atît din țară, cît și de de peste hotare. De exemplu, președintele Turkmenistanului ar putea oferi suport, a anunțat Ceban.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load