Dodon va întreprinde o vizită oficială în Armenia

Dodon va întreprinde o vizită oficială în Armenia

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, va întreprinde o vizită oficială în Armenia pe 9-10 noiembrie curent.

Acest subiect a fost discutat în cadrul întrevederii cu ambasadorul Armeniei în Moldova, Jivan Movsisyan, unde părțile au discutat aspecte legate de viitoarea vizită oficială a șefului statului, informează NOI.md.

Interlocutorii au fost unanimi în opinia că există un potențial sporit pentru dezvoltarea cooperării bilaterale în toate domeniile de interes comun și în special în sfera comercial-economică.

Igor Dodon a menţionat că în acest an se împlinesc 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Armenia, perioadă în care au fost întreprinși mai mulţi paşi pentru consolidarea cooperării bilaterale, unul dintre aceştia fiind și acreditarea, în toamna anului trecut, după o pauză de mai mulţi ani, a ambasadorului Jivan Movsisyan, precum şi deschiderea, în acest an, a Ambasadei Armeniei la Chişinău.


În cadrul dialogului șeful statului a subliniat aportul important al diasporei armene din Moldova în fortificarea relaţiilor dintre ţările noastre, în special participarea acesteia la reconstrucţia Complexului Cultural-Istoric „Conacul Manuc Bei”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load