Judecătoria Chișinău ar putea avea un nou sediu

Judecătoria Chișinău ar putea avea un nou sediu

Clădirea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din centrul capitalei ar putea a fi reconstruită și transformată în sediul Judecătoriei Chișinău, comunică NOI.md.

Un proiect de hotărîre în acest sens a fost lansat spre dezbateri publice. Autoritățile afirmă că, pînă în prezent, în capitală nu a fost identificat un teren care ar răspunde necesităților pentru construcția unei clădiri noi pentru Judecătoria Chișinău. Potrivit lor, clădirea din proprietatea publică aflată în gestiunea Ministerului Agriculturii de pe bd. Ștefan Cel Mare și Sfînt, nr. 162, poate fi supusă reconstrucției și replanificării pentru a întruni standardele necesare. Astfel, se propune transmiterea acestui imobil în gestiunea Ministerului Justiției pentru începerea lucrărilor necesare.

Potrivit autorităților, activitatea Judecătoriei Chișinău într-un sediu unic va asigura utilizarea eficientă a fondurilor publice. Studiul de fezabilitate privind optimizarea hărții instanțelor judecătorești, elaborat de USAID, Institutul de Management al Justiției arată că costurile pentru construcția unui nou sediu al Judecătoriei este de 519 euro/m2, iar pentru renovare costul este evaluat la 285,2 euro/m2.

Astfel, renovarea construcției de la Ministerul Agriculturii în conformitate standardele europene va oferi posibilitatea de a economisi circa 45% din costul total estimat pentru construcția unei clădiri noi al Judecătoriei Chișinău, se mai arată în argumentarea Ministerului Justiției.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load