Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În ce mod posturile fiscale de la restaurante contribuie la completarea bugetului

29 sep. 2017,, 14:30   Economie
2591 0

În Moldova a fost instituit un control riguros asupra activității companiilor care dețin săli de ceremonii și/sau restaurante, monitorizarea lor fiind prelungită încă pe o lună.

Acest fapt a fost comunicat de Serviciul Fiscal de Stat, care a menționat că acesta va efectua în toată țara controlul agenților economici care dețin săli de ceremonii și/sau restaurante, în vederea verificării respectării de către aceștia a legislației fiscale, precum și prevenirii și depistării eventualelor abateri.

În comunicatul SFS se menționează că monitorizarea și controlul respectiv al agenților economici care dețin săli de ceremonii și/sau restaurante sînt efectuate deoarece acest domeniu prezintă riscuri sporite pentru administrarea fiscală.

Astfel, în baza informației deținute, SFS a examinat activitatea unui șir de agenți economici care dețin săli de ceremonii și/sau restaurante sub următoarele aspecte: tipul obiectului (sală de ceremonii, restaurant, cafenea); suprafața unităților comerciale; numărul de locuri; regimul de lucru; cifra de afaceri; povara fiscală; numărul mediu de angajați; salariul mediu per un angajat în 2016. Ca urmare, au fost stabilite riscurile fiscale legate de agenții economici care activează în acest domeniu.


Ulterior, SFS a instituit posturi fiscale la 10 agenți economici de la Chișinău care au declarat pierderi sau au înregistrat profituri nesemnificative în comparație cu venitul total declarat și o pondere mică a plăților din totalul încasărilor.

Drept consecință, pe parcursul lunii curente SFS a stabilit că în perioada funcționării posturilor fiscale cei 10 agenți economici controlați au înregistrat o creștere a volumului livrărilor de 6,5 milioane de lei sau cu 40,49 la sută mai mari decît cele din perioada similară a anului precedent.

Ținînd cont de rezultatele obținute în cadrul procesului de monitorizare a acestor agenți economici care dețin săli de ceremonii și/sau restaurante, în vederea îmbunătățirii managementului activității lor, lista companiilor care vor fi supuse monitorizării va fi completată încă cu 10 unități.

În acest context, SFS i-a îndemnat pe toți agenții economici care dețin săli de ceremonii și/sau restaurante să respecte legislația în vigoare și să presteze servicii în conformitate cu prevederile acesteia. Verificările vor avea loc în întreaga țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?