X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Asigurările date de Candu lui Iohannis

28 sep. 2017,, 16:40   Politică
9897 5

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a întîlnit cu președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, informează NOI.md.

Candu a menționat că România rămîne cel mai bun avocat al Republicii Moldova pe calea integrării europene.

„I-am dat asigurări președintelui Iohannis c, în ciuda unora care, la Chișinău, visează integrarea în alte spații, Parlamentul și Guvernul susțin vectorul european. Sîntem europeni, iar vocația noastră este de a fi în Uniunea Europeană. În general, să mergem pe calea europeană nu e simplu, dar fără România ne-ar fi mult mai greu. Sîntem perfect conștienți că nu există țară în lume care să fie mai apropiată de R. Moldova decît România și care să ne ofere mai rapid și mai dezinteresat sprijin la nevoie, dar și să ne motiveze”, a declarat el în cadrul întrevederii cu Iohannis.

Șeful statului român a avut doar cuvinte de laudă pentru guvernarea de la Chișinău. „Ne bucură felul în care vă prezentați dumneavoastră, majoritatea parlamentară, guvernarea. Guvernul își face treaba cu calm și este foarte important că apar rezultate consistente. De aceea, am agreat acordarea ultimei tranșe a împrumutului. Singurul lucru care ne interesează este ca Moldova să fie bine. Puteți să contați în continuare pe noi. Moldova e foarte aproape de sufletul meu. Sînt un prieten al Moldovei și o văd orientată spre Vest”, a declarat Klaus Iohannis.

Andrian Candu și Klaus Iohannis au trecut în revistă și proiectele privind interconectarea sistemului electroenergetic între Moldova și România și gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău.

Andrian Candu efectuează o vizită de lucru în România, unde a participat la Summitul Aspen Energy și a avut o întrevedere cu președinții celor două camere ale Parlamentului României.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?