Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

După reparație capitală s-a deschis punctul de asistență urgentă la Tomai (FOTO)

28 sep. 2017,, 17:50   Societate
3201 1

După reparație capitală joi, 28 septembrie, a fost deschis un punct de asistență medicală urgentă în satul Tomai, raionul Ceadîr-Lunga.

Potrivit membrului Comisiei parlamentare pentru protecție socială și sănătate Boris Golovin, realizarea proiectului de infrastructură a avut loc în cadrul Programului național de dezvoltare a asistenței medicale de urgență, implementat de Guvernul Republicii Moldova.

„Astăzi noi inaugurăm cel de-al 12-lea punct de asistență medicală urgentă în Republica Moldova și al treilea în Găgăuzia. Sîntem foarte bucuroși că angajații noștri vor putea munci în condiții mai bune, oferind asistență mai calitativă pacienților”, a spus Boris Golovin.

Viceministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Liliana Iașan a specificat că „de condițiile în care muncește personalul medical depinde și nivelul serviciilor de calitate oferite pacienților noștri”.

„Vreau să-i felicit pe locuitorii satului Tomai și angajații punctului de asistență medicală urgentă cu condițiile care au apărut la voi în sat”, a adăugat Liliana Iașan.


Datorită acestui Program în sediul punctului de asistență urgentă din satul Tomai a fost efectuată reparația capitală. Pentru a asigura personalul cu utilități sediul a fost conectat la gaze, apă și canalizare, precum și a fost procurat mobilierul necesar.

„Nu ne-am așteptat să ne facă astfel de reparație. Este foarte confortabil, frumos și cel mai important – avem toate condițiile pentru lucru”, a menționat coordonatorul punctului de asistență urgentă Larisa Gargalîc.

Primarul satului Fiodor Topciu a adus Ministerului Sănătății și conducerii Serviciului național de asistență medicală urgentă mulțumiri pentru realizarea în sat a unui astfel de proiect important.

„Eu împărtășesc cu locuitorii noștri bucuria care s-a instaurat astăzi în satul nostru. Avem specialiști foarte buni și sîntem bucuroși că, în sfîrșit, ei vor putea activa în condițiile pe care le merită”, a spus primarul.

Deschiderea încă a unui punct de asistență urgentă este o dovadă a conlucrării eficiente între autoritățile locale, regionale și centrale.

„Este un progres mare. Chiar în anul trecut satul Tomai a primit o ambulanță de la bașcanul Găgăuziei. În acest an noi deschidem un nou centru modern. Cu eforturi comune medicina noastră devine tot mai performantă”, a menționat Olesia Tanasoglo.

La rîndul său, șeful stației zonale de asistență urgentă din Găgăuzia Vitali Dragoi a remarcat că datorită reconstruirii clădirii în Tomai instituția medicală a putut obține acreditarea.

„Consolidarea bazei tehnico-materiale a asistenței urgente și crearea tuturor condițiilor pentru angajați va contribui la o activitate mai productivă a întregului personal”, a opinat Vitali Dragoi.

Deputatul în Parlament din partea PD Nicolae Dudoglo a mulțumit Ministerului Sănătății și Guvernului Moldovei pentru atenția acordată Găgăuziei și investițiile în instituțiile medicale din regiune.

Colegul său Demian Caraseni este mîndru de faptul că în calitate de deputat în Parlament din partea Găgăuziei el a putut acorda asistență în realizarea proiectelor de importanță socială în autonomie.

În acest an, în cadrul Programului național de dezvoltare a serviciului de asistență urgentă vor mai fi reparate substațiile din satul Congaz și Cișmichioi, precum și în oraș Vulcănești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?