Ambasadorul Ucrainei îl acuză pe Dodon

Ambasadorul Ucrainei îl acuză pe Dodon

Ambasadorul Ucrainei în Moldova, Ivan Gnatişin, îl acuză pe preşedintele Moldovei, Igor Dodon, că "nu respectă suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei".

 

El a făcut acest lucru în cadrul mesei rotunde "Moldova-Ucraina: cooperare, concurenţă, interdependenţă". Evenimentul a fost organizat miercuri la Chişinău de Fundaţia Friedrich Ebert din Ucraina şi Consiliul de Politică Externă "Prisma ucraineană".

În cadrul discuţiilor, fostul viceministru al Afacerilor Externe al Moldovei Andrei Popov a menţionat că "relaţiile dintre cele două ţări se dezvoltă cu succes în ultimul timp, dar în ultimii zece ani niciun prim-ministru al Ucrainei nu a venit în vizită în Moldova".

"Nu mai vorbesc de preşedinţi. Între ei nu există niciun fel de contacte", a spus Popov.

Drept răspuns, Ivan Gnatişin a declarat că prim-ministrul Vladimir Groisman va efectua o vizită la Chişinău pe 6 octombrie.

"Referitor la preşedinţi, aici este altă situaţie. Nu pot contacta cu un preşedinte al Moldovei care nu respectă suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării mele", a declarat diplomatul.

În cadrul campaniei electorale din octombrie 2016, Dodon a declarat în cadrul dezbaterilor televizate că "Crimeea aparţine Rusiei". Această declaraţie a provocat indignarea Kievului oficial.

După victoria la alegeri, preşedintele Igor Dodon a declarat că afirmaţiile lui au fost interpretate greşit de jurnalişti. Administraţia Preşedinţiei Moldovei a solicitat o întrevedere a lui Igor Dodon cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, dar solicitările au rămas fără răspuns.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load