X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon a remarcat creşterea constantă a schimbului comercial cu Rusia

27 sep. 2017,, 10:50   Economie
3366 9

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a menţionat dinamica pozitivă a relaţiilor comercial-economice cu Rusia şi creşterea constantă a schimbului comercial dintre ţările noastre pe parcursul ultimelor luni.

El a declarat acest lucru în cadrul întrevederii cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, comunică NOI.md.

După cum a informat Serviciul de presă al şefului statului, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la agenda relațiilor bilaterale, politica internă și externă a țării etc.

Igor Dodon a remarcat dinamica pozitivă a relaţiilor comercial-economice şi creşterea stabilă a comerţului dintre ţările noastre, pe parcursul ultimelor luni, specificînd că în ultima perioadă peste 180 de întreprinderi de pe ambele maluri ale Nistrului au obţinut acces pe piaţa rusă, iar exporturile la mai multe categorii de produse, cum ar fi fructele, legumele, vinurile şi conservele, s-au majorat în medie de 3-4 ori.


Preşedintele Moldovei a exprimat recunoştinţă pentru măsurile luate în privinţa legalizării migranţilor muncitori moldoveni pe teritoriul Federației Ruse, menţionînd că, datorită acestora, sute de mii de compatrioţi de-ai noştri au beneficiat de amnistia migrațională și au posibilitatea să muncească în continuare în Rusia.

Igor Dodon a accentuat asupra necesității dezvoltării și aprofundării relațiilor de colaborare dintre Federația Rusă și Republica Moldova, în interesul ambelor popoare.

Totodată, interlocutorii au discutat chestiuni cu privire la agenda şedinței Consiliului şefilor de state CSI, care va avea loc în perioada 10-12 octombrie la Soci.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?