Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Un medic a anunțat greșeala care duce la spitalizarea repetată cu COVID-19

17 dec. 2020,, 12:50   Sănătate
3525 0

Doctorandul, terapeutul Andrei Kondrahin a numit greșeala care duce la spitalizarea repetată cu infecția cu COVID-19 într-un interviu cu Vecerneaia Moskva.

Potrivit acestuia, cel mai adesea acest lucru se întîmplă atunci cînd COVID-19 nu este vindecat pînă la urmă. „Mulți dintre pacienții noștri preferă să părăsească spitalele cît mai curînd posibil și încetează să mai ia medicamente de îndată ce simptomele dispar”, a spus Kondrahin.

Potrivit lenta.ru, specialistul a recomandat respectarea mai multor condiții pentru a reduce probabilitatea apariției complicațiilor după externarea din spital. Deci, în special, este necesar să se respecte cerințele medicului pentru tratamentul la domiciliu. De asemenea, trebuie să se monitorizeze sîngele și să se facă al doilea test la două săptămîni după externare.

În plus, medicul a cerut să nu se suprasolicite organismul cu activitate fizică, să se monitorizeze tensiunea arterială, să se reducă cantitatea de alimente grase, picante, dulci și sărate și să se renunțe la alcool timp de cel puțin o lună.

Anterior, Kondrahin a spus că parestezia și slăbiciunea constantă pot rămînea pentru totdeauna la persoanele care au suferit de COVID-19. „Cea mai frecventă plîngere a pacienților este slăbiciunea severă. Astfel încît nu există deloc forțe pentru nimic, este foarte dificil să intri în ritmul obișnuit. Al doilea cel mai frecvent simptom este parestezia, o senzație constantă de furnicături, răsucirea membrelor”, a spus medicul. În plus, potrivit acestuia, cei care s-au recuperat de COVID-19 au și hipertensiune arterială, care apare ca urmare a edemului vascular.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?