Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Aproape 25% dintre pacienții cu COVID-19 dezvoltă simptome de „lungă durată”

16 iun. 2021,, 22:00   Sănătate
3951 0

În ultimele luni, cercetările au arătat că un număr tot mai mare de persoane care au contractat virusul Sars-Cov-2 se confruntă cu simptome persistente. Totodată, studiile arată că majoritatea simptomelor COVID de „lungă durată” sînt raportate mai frecvent în rîndul femeilor, scrie Time.com.

Organizația nonprofit FAIR Health a analizat datele a 2 milioane de persoane diagnosticate cu COVID-19 în 2020. Aproape 25% dintre ei au raportat una sau mai multe probleme de sănătate la 30 de zile după ce au fost diagnosticați cu COVID-19.

Potrivit raportului, simptomele raportate post-COVID au fost destul de variate, de la depresie și anxietate, la afecțiuni ale pielii, probleme cardiace și o suferință a tractului gastro-intestinal.

În același timp, noile date arată că oamenii pot dezvolta „COVID de lungă durată” chiar și după infectarea cu o formă ușoară de coronavirus.

Cercetătorii au constatat că problemele gastrointestinale a fost al treilea cel mai frecvent simptom în rîndul copiilor care au trecut prin COVID.


Raportul mai arată că, în rîndul pacienților cu vîrste cuprinse între 50 și 59 de ani, colesterolul mărit a fost al doilea cel mai frecvent simptom post-COVID.

Simptomele au variat, de asemenea, în funcție de sex. Studiile anterioare au sugerat că „COVID de lungă durată” este mai frecvent în rîndul femeilor decît în cazul bărbaților, iar noile cercetări susțin această concluzie. 58% dintre persoanele care au dezvoltat simptome post-COVID erau de sex feminin.

Pacienții cu anumite afecțiuni cronice, inclusiv cancerul, HIV și bolile renale, au fost excluși din studiu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?