Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Alimentele care ne ajută să dormim bine

14 aug. 2022,, 19:30   Sănătate
2120 0

Cine nu doarme bine noaptea este obosit ziua, iar unele alimente, prin conținutul lor în vitamine și minerale, pot contribui la îmbunătățirea situației, scrie Agerpres in pagina electronica.

Nu sînt soluții miraculoase, însă aceste alimente, ale căror virtuți au fost scoase în evidență de o serie de cercetări, ar trebui să fie încercate de cei care nu dorm bine.

Insomnia poate fi legată de o carență în magneziu, element care se găsește din plin în fasole, ciocolată, nuci, migdale, spanac (și în general în legumele cu frunze verde închis), linte sau anghinare.

În trezirea prea devreme poate fi implicată lipsa de potasiu. Surse de potasiu sunt fasolea, lintea, morunul, scoicile comestibile, frunzele de sfeclă (fierte), cartofii (fierți), bulionul, bananele și spanacul (fiert).

De oboseala din timpul zilei poate fi vinovat un deficit de vitamina D. Cel mai bun leac este expunerea la lumina naturală. În privința surselor alimentare, cele mai indicate sunt peștele gras (somonul, heringii, tonul), ficatul de vită, gălbenușul de ou și laptele de vacă, încheie passionsante.be.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?