Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Studiu: Copiii cu vîrste sub 10 ani produc mai mulţi anticorpi împotriva COVID-19

24 mar. 2021,, 00:30   Sănătate
1914 0

Copiii cu vîrste mai mici de 10 ani prezintă niveluri de anticorpi mai mari după infectarea cu noul coronavirus în comparaţie cu adolescenţii şi cu adulţii, potrivit unui studiu publicat luni, relatează AFP, citează Agerpres.

Acest studiu, realizat de Weill Cornell Medicine şi publicat în revista ştiinţifică JAMA, ar putea să răspundă, parţial, la o întrebare care este în continuare studiată intens de către cercetători: De ce sînt copiii mai puţin afectaţi de formele simptomatice de COVID-19?

Anticorpii sînt sintetizaţi pe cale naturală de organism în prezenţa unui virus, cu scopul de a lupta împotriva acestuia şi de a îl elimina.

Oamenii de ştiinţă au analizat peste 31.000 de teste serologice (pentru a măsura prezenţa anticorpilor în sînge) realizate la New York între lunile aprilie şi august din 2020. Ei s-au concentrat asupra acelora care s-au dovedit pozitive şi care indicau astfel o infecţie precedentă cu COVID-19.

Conform rezultatelor, copiii cu vîrste cuprinse între un an şi 10 ani au dezvoltat un nivel mediu de anticorpi IgG (Imunoglobulina G, clasa de anticorpi cel mai frecvent prezentă în sînge) "semnificativ mai ridicat" decît la adulţi.

De altfel, cele mai scăzute niveluri de anticorpi IgG au fost observate la tinerii adulţi din categoria de vîrstă 19-30 de ani, apoi ele cresc odată cu vîrsta, din motive "care rămîn deocamdată neclare", potrivit autorilor studiului.

Analize mai amănunţite au fost realizate pe un număr mai mic de eşantioane sangvine prelevate de la copii, adolescenţi şi tineri adulţi, pentru a îi ajuta pe cercetători să compare mai bine răspunsul imunitar între aceste categorii de vîrstă.

Nivelul mediu de anticorpi IgG s-a dovedit a fi de două ori mai mare la copiii din grupa de vîrstă 1-10 ani decît în rîndul adolescenţilor (11-18 ani), care, la rîndul lor, prezentau un nivel de două ori mai ridicat de anticorpi decît tinerii adulţii (19-24 ani).

Un alt aspect remarcat: testele serologice s-au dovedit pozitive pentru un procent similar de copii, de adolescenţi şi de adulţi. Acest aspect sugerează că micii pacienţi, deşi suferă mai puţin din cauza acestei boli, "ar putea să reprezinte un important rezervor de transmitere" pentru maladia COVID-19, notează autorii studiului.

Luna trecută, un studiu apărut în revista Nature a sugerat că micii pacienţi se apără mai bine împotriva noului coronavirus graţie unui mai bun răspuns imunitar înnăscut, care intervine în prima linie de luptă cu infecţiile şi care acţionează înaintea imunităţii dobîndite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?