Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Mişcarea 30 de minute pe zi scade considerabil riscul de cancer la sîn

12 dec. 2023,, 05:30   Sănătate
1525 0

Benefică pentru sănătate în general, activitatea fizică se dovedeşte deosebit de eficientă împotriva cancerului la sîn, s-a comunicat la o conferinţă europeană. Dacă femeile ar face mişcare 30 de minute pe zi, ar putea fi evitate multe asemenea îmbolnăviri, scrie Agerpres.

Nu este vorba de practicarea intensivă a vreunui sport. 'Orice este binevenit: mersul pe jos, pe bicicletă sau activitatea în gospodărie. Este suficientă mişcarea pentru obţinerea unui efect benefic în ceea ce priveşte prevenirea, sportul fiind doar o parte a activităţii fizice', arată Martine Duclos de la Institutul francez naţional de sănătate şi cercetare medicală.

Efectele activităţii fizice se observă atît în privinţa prevenirii, cît şi în ceea ce priveşte recidivele cancerului. Făcînd mişcare cel puţin 30 de minute cinci zile pe săptămînă, riscul de recidivă scade cu 34% la femeile care au fost deja tratate de cancer la sîn.

'Alimentaţia echilibrată şi activitatea fizică regulată constituie cei doi factori cîştigători. S-ar putea reduce astfel între un sfert şi o treime din cancere, 30% reprezentînd cazurile de cancer la sîn. Numai schimbînd modul de viaţă s-ar putea evita anual în Europa 1,2 milioane de cazuri de cancer la sîn', încheie Martine Duclos.

3
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?