X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Mănîncă 3 curmale zilnic şi vezi ce se întîmplă

11 noi. 2023,, 22:00   Sănătate
2480 1

Dacă vei începe să mănînci 3 curmale pe zi, iată ce vei începe să observi.

Primul lucru pe care îl vei observa este că aceste fructe numite curmale au beneficii nutriţionale extraordinare. Curmalele conţin cupru, potasiu, fibre, mangan, vitamina B6 şi magneziu.

Iată mai jos cîteva dintre beneficiile pe care le au curmalele pentru sănătatea ta:

1. Curmalele îmbunătăţesc sănătatea sistemului digestiv

Acestea sînt fructe excelenete pentru sănătatea digestiei tale. Dacă ai probleme precum sindromul de intestin iritabil, constipaţia sau alte probleme gastrointestinale, atunci curmalele te pot ajuta. O parte dintre beneficii se datorează fibrelor pe care aceste fructe le conţin şi s-a arătat că reduc riscul de cancer de colon. Curmalele sînt recomandate chiar şi în tratamentele pentru hemoroizi.

2. Curmalele sînt aliaţi care ameliorează durerea

Cu un conţinut ridicat de magneziu, care este un antiinflamator, curmalele lucrează în favoarea ta, ameliorînd durerea şi fiind de ajutor împotriva umflăturilor. Studiile au arătat că magneziul din curmale poate ajuta la reducerea inflamaţiei din artere şi că îţi reduce riscul de boli cardiovasculare. Totodată, curmalele sînt un aliat împotriva altor inflamaţii cauzate de boli precum Alzheimer, artrită şi altele.

3. Consumă curmale pentru a avea o sarcină sănătoasă


Recent, cercetătorii americani au efectuat un studiu care a testat cît de mult pot curmalele să ajute femeile în timpul travaliului şi naşterii. Cercetătorii au testat 69 de femei şi au ajuns la concluzia că dacă femeile au mîncat curmale în ultimele 4 săptămîni de sarcină, naşterea şi travaliul au fost mai uşoare. De asemenea, curmalele ajută la scăderea în greutate după naştere.

4. Curmalele sînt aliaţii ideali în tratarea hipertensiunii arteriale

Magneziul care se găseşte în curmale este, de asemenea, de ajutor cînd vine vorba de scăderea tensiunii arteriale. Potasiul din curmale este de folos în acest sens, deoarece el ajută inima să funcţioneze mai bine şi reduce tensiunea arterială.

5. Curmalele ajută creierul să funcţioneze mai bine

Au existat studii realizate pe ingredientele din curmale şi despre relaţia dintre acestea şi sănătatea creierului. Studiile au arătt că atunci cînd ai o cantitate suficientă de vitamina B6 în organism, creierul tău de fapt funcţionează mai bine. Asta înseamnă că ai o putere mai mare de concentrare, ai amintiri mai precise şi poţi accesa informaţii mai rapid. Curmalele te ajută, totodată, să îţi menţii mintea ascuţită şi să fie pregătită să înveţe.

32
8
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?