X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ce li se întîmplă picioarelor tale cînd porţi tocuri?

9 ian. 2023,, 03:30   Sănătate
4032 0

Doamnelor, cît de mult iubim tocurile? Nu este nimic mai potrivit pentru un outfit perfect decît ultima şi cea mai elegantă pereche de pantofi ce ne va alungi picioarele, sunteţi de acord?

Dar realitatea este că, oricît am insista noi că o pereche superbă de stilletos cu tocuri ameţitoare este confortabilă, în adîncul inimii ştim că mersul pe stradă cu pantofi cu toc nu este cel mai benefic tratament pentru spate şi picioare. Totuşi, trăim în negare.

Royal National Orthopaedic Hospital din Marea Britanie a descoperit o tehnologie de scanare 3D care ne arată exact ce se întîmplă cu picioarele noastre cînd purtăm tocuri-şi lucrurile nu arată prea drăguţ.

"De obicei, folosim razele X 2D pentru a diagnostica problemele picioarelor, dar nu obţinem decît o informaţie limitată", spune Dr. Dishan Singh. "Noul scanner ne permite să vedem clar cum arată talpa şi glezna şi cum funcţionează într-o astfel de situaţie, iar asta ne ajută să tratăm pacienţii din timp şi să prevenim problemele pe termen lung."

Potrivit rezultatelor scannerului 3D, cînd porţi tocuri îţi striveşti degetele şi îţi forţezi piciorul să ia o "formă nenaturală" ce poate provoca afecţiuni pe o perioadă îndelungată. De asemenea, se pune presiune pe oasele mici de sub degetul mare, iar greutatea corpului se mută pe călcîi, provocînd probleme gleznei.


"Există o legătură clară între tocuri şi durerile de picioare, dar pentru prima oară putem observa efectul unor astfel de pantofi asupra picioarelor în timp real", spune Dr. Andy Goldberg, chirurg ortoped la RNOH. "Evident, poţi purta tocuri, dar cu moderaţie; purtate în fiecare zi pot cauza probleme de sănătate".

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?