X 
Cutremure stiri: 506

Cu ce putem înlocui legumele și fructele proaspete în timpul iernii

15 ian. 2023,, 21:30   Sănătate
2003 0

Deficitul de vitamine în perioada de iarnă poate fi evitat. Experții în nutriție au oferit cîteva sfaturi despre cum putem compensa deficiența de vitamine în sezonul rece.

Cel mai simplu lucru este să adăugăm în dietă mai multe legume rădăcinoase și acele legume care pot fi păstrate crude mult timp. Este vorba despre dovleac, sfecla, ceapa, morcovi și varză. Acestea trebue consumate crude, fierte sau coapte - astfel ele își păstrează proprietăți utile, scrie Harper's Bazaar, relatează Noi.md.

Cel mai bine ar fi să pregătim "sania vara" – în toiul sezonului de recoltare să avem grijă să înghețăm legume proaspete și fructele care pot fi folosite iarna.

Unii nutriționiști cred că legumele și fructele congelate sunt chiar mai sănătoase decît multe proaspete.

A treia alternativă la legumele proaspete în timpul iernii sînt produsele fermentate. Nutriționiștii cred că, cu acest format de conservare, legumele și fructele nu își pierd proprietățile benefice, aproape toate vitaminele din ele se păstrează. Un bonus suplimentar este faptul că în timpul fermentației zaharurile simple se descompun, astfel încât în organism ajung mai puțini carbohidrați. Există un singur "dar": cu alimentele murate ar trebui să fiți atenți în cazul bolilor gastro-intestinale, deoarece acestea au o aciditate crescută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав