X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Bolile care se agravează odată cu scăderea temperaturilor

19 noi. 2023,, 00:30   Sănătate
1863 0

Venirea sezonului rece are un impact negativ asupra sănătăţii noastre, avertizează medicii. Potrivit specialiştilor, scăderea temperaturilor este intens resimţită de organism, mai ales dacă suferiţi de anumite boli precum afecţiuni cardiovasculare, reumatism, astm şi infecţii urinare.

● Cardiacii trebuie să acorde o atenţie deosebită stării lor de sănătate în această perioadă a anului. Statisticile arată că numărul deceselor înregistrate în rîndul persoanelor bolnave cu inima este mai mare în perioada rece a anului decît atunci cînd este cald afară. Schimbările de front atmosferic determină o sensibilitate mai mare în cazul pacienţilor cardiovasculari, spun medicii.

● Persoanele care suferă de o infecţie urinară pe care nu au tratat-o pînă acum trebuie să acorde o mai mare atenţie stării lor de sănătate. Medicii spun că temperaturile scăzute joacă un rol important chiar şi reapariţia acestei afecţiunii. Chiar dacă statisticile arată că femeile sunt cele mai expuse infecţiilor urinare, nici bărbaţii nu ar trebui să neglijeze această afecţiune, deoarece ea poate afecta buna funcţionare a rinichilor.

● Persoanele care sînt reumatice trebuie să-şi ia măsuri profilactice în perioada rece a anului. Medicii spun că aceste afecţiuni sînt meteosensibile. Astfel că scăderea temperaturii şi vremea înnorată produce acutizarea durerilor. Potrivit specialiştilor, manifestările diferă de la o persoană la alta, în funcţie de sensibilitatea fiecăreia şi de cît de repede organismul se adaptează noilor condiţii.

● Astmaticii sînt şi ei trecuţi pe lista pacienţilor care trebuie să acorde o atenţie deosebită stării lor de sănătate în această perioadă a anului. Medicii spun că aerul rece poate precipita crizele de astm. Dacă aerul este şi uscat, aşa cum se întîmplă în sezonul rece, disconfortul acestor pacienţi este şi mai mare.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?