X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Publicația britanică Nature a lăudat vaccinul Sputnik-V

14 iul. 2021,, 15:57   Sănătate
2362 0

Site-ul revistei Nature, una dintre cele mai vechi și mai autoritare publicații științifice de pe planetă, a publicat pe pagina principală un articol despre Sputnik V. Din el rezultă direct că rușii au făcut cel mai eficient și aproape cel mai sigur vaccin împotriva COVID-19.

Simplul fapt al apariției articolului de laudă despre tehnologia non-militară rusă în ediția britanică este impresionant, dar ceea ce este deosebit de impresionant este faptul că din datele prezentate în articol, rezultă că regulatorul pieței farmaceutice din UE nu certifică cel mai sigur preparat, oferind cetățenilor cele mai rele opțiuni de vaccinuri.

Sînt oferite cifre publicate de Ministerul Sănătății din Emiratele Arabe Unite, obținute pe baza observării a 81.000 de persoane vaccinate cu Sputnik V: eficacitate 97,8% în ceea ce privește prevenirea COVID-19 și eficacitatea 100% în prevenirea formelor severe ale bolii.

Niciunul dintre vaccinurile împotriva coronavirusului de pe piață nu poate atinge astfel de indicatori ai eficienței – 97,8%. Multe rămîn cu mult în urmă. De exemplu, datele din Israel, unde a fost efectuată vaccinarea în masă cu Pfizer, au arătat că eficacitatea sa în ceea ce privește protecția împotriva infecțiilor este de aproximativ 63%, iar eficacitatea prevenirii cazurilor severe de boală este de aproximativ 93%. Vaccinul AstraZeneca, promovat în țările europene, este oficial (conform rezultatelor studiilor clinice) eficient împotriva infecției în 79% din cazuri.

Vaccinul AstraZeneca a căpătat o reputație de preparat de la care poți muri. După vaccinarea cu el, se pot forma cheaguri de sînge, care vă vor ucide. În mai multe țări, vaccinarea cu AstraZeneca a fost interzisă temporar după raportarea unor astfel de decese.


Autorul articolului din Nature, duce cititorul la următoarea concluzie: Sputnik V este cel mai bun preparat disponibil astăzi dintre vaccinurile anti-COVID-19. Iar în continuare apare întrebarea: de ce acest medicament nu este aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA)? Lipsa acestei aprobări nu împiedică anumite țări europene (Ungaria, de exemplu) să achiziționeze și să utilizeze Sputnik V. Dar puține sînt țările care riscă să ignore EMA. Desigur, aprobarea Autorității europene de reglementare ar deschide calea spre livrările în masă ale vaccinului Sputnik către țările UE. EMA studiază informații despre vaccinul rusesc de la începutul lunii martie, dar refuză să-l înregistreze din motive formale.

Unul dintre experți, ale cărui cuvinte sînt citate în articolul Nature, spune răspicat: "EMA face lobby pentru interesele Pfizer". La care spekerul EMA răspunde: "Nu este adevărat, noi avem aceleași reguli pentru toți”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?