COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Vox Populi: Poate statul constrînge părinții să-și vaccineze copiii? (VIDEO)

Decizia a-și vaccina sau nu copiii aparține exclusiv părinților și niciun fel de constrîngere din partea statului nu poate exista în acest sens.

Asta ne-au declarat loucitorii capitalei, fiind solicitați să se expună pe marginea poziției Ministerului Educației de a nu primi în instituțiile de învățămînt elevii și copiii care nu au fost vaccinați.

Majoritatea intervievaților spun că doar părinții sînt în drept să adopte decizii atît de importante ce vizează siguranța și sănătatea copiilor lor, și tot ei își asumă riscurile, dacă acestea există. În opinia lor, poziția autorităților este absolut nejustificată, de vreme ce copiii nevaccinați nu au cum să-i pună în pericol pe cei vaccinați. Ei mai spun că dreptul la educație al copiilor este unul fundamental și nu poate fi îngrădit.

Cum și-au argumentat locuitorii capitalei răspunsurile vedeți în reportajul video.


"Asta chiar e o prostie, părintele are totuși dreptul să aleagă: să vaccineze sau nu. Nu aș crede că este o abordare corectă față de părinți".

"De fapt părinții hotăresc, vor ei sau nu să-și vaccineze copiii".

"E problema părinților dacă sînt de acord, ei sînt cei care își asumă responsabilitatea, dar nu cineva să hotărască pentru ei. Eu sînt de acord dacă ei refuză".

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load