COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vox populi: avem nevoie de sintagma integrare europeană în Constituție sau nu? (VIDEO)

Vox populi: avem nevoie de sintagma integrare europeană în Constituție sau nu? (VIDEO)

Zilele trecute, Partidul Democrat a anunțat că analizează posibilitatea organizării unui referendum pe subiectul introducerii în Constituție a sintagmei de integrare europeană.

Mai tîrziu, alți politicieni au reacționat în cadrul unor dezbateri publice, spunînd că nu sînt de acord cu acest referendum, mai ales cu introducerea acestei sintagme în Constituție.

Am vrut să aflăm și părerea cetățenilor la acest subiect, așa că am ieșit în stradă și i-am întrebat cum și dacă vor vota în cazul în care se va organiza un referendum privind includerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție.


Majoritatea dintre ei ne-au spus că vor merge la vot și vor susține această inițiativă a democraților, pe cînd alții au spus că vor prefera să rămînă acasă, abținîndu-se astfel de la vot.

„Voi vota pro. În Europa este civilizație și acolo legile lucrează, nu ca la noi”, a opinat un intervievat.

„Nu mă voi duce la referendum. El nu va rezolva nimic”, a spus un intervievat.

Totodată, am întîlnit persoane care spun că vor merge la referendum, doar că vor vota contra acestei modificări.

„ Eu sînt împotrivă. Aceasta nu ne va ajuta la nimic. Noi sîntem o țară independentă, dar așa vom depinde de altcineva”, a menționat un locuitor al capitalei.

Precizăm că, în prezent, deputații democrații examinează posiblitatea de a organiza referendumul cu privire la introducerea vectorului european în Constituție chiar în ziua alegerilor parlamentare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load