X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Vocea poporului: Ce așteaptă cetățenii de la noul guvern?

17 feb. 2023,, 14:43 (reactualizat 18 feb. 2023,, 03:00)   Vocea poporului
4675 1

Remanierile din guvern sînt discutate activ pe ordinea de zi. În Guvernul lui Dorin Recean rămîn zece miniștri din guvernul Nataliei Gavrilița, care a demisionat anticipat, precum și vicepremierul pentru Reintegrare, dar 4 miniștri au fost nevoiți să-și părăsească funcțiile.

Noi.md i-a întrebat pe trecători cît de multă încredere au oamenii în noul guvern și ce așteptări leagă de conducerea în frunte cu noul premier.

Părerile s-au împărțit.


Unii cetățeni reacționează pozitiv la schimbările în Guvern, în timp ce alții sînt dezamăgiți și nu se așteaptă la schimbări pozitive. Mulți își doresc ca noul guvern să păstreze pacea și securitatea în țara noastră. De asemenea, oamenii așteaptă activ o îmbunătățire a economiei – o creștere a pensiilor și a salariilor, astfel încît să-și poată plăti facturile.

“Mai întîi să se ocupe de economie, foarte adînc, concret. Al doilea: ar trebui să fie format Ministerul Industriei. În timpul URSS Moldova era foarte dezvoltată industrial. Statul fără industrie are o situație foarte complicată. Cu o industrie dezvoltată cetățenii ar avea unde să lucreze. Profesioniștii să lucreze pentru a dezvolta statul, economia.”

„Așteptăm numai lucruri bune. Fostul Guvern a făcut foarte multe pentru țară. Eu cred că va fi totul bine. Sperăm.”

"Nu știu la ce să mă aștept de la guvern. Sincer să fiu, nu am nicio încredere, dar, bineînțeles, vreau să vină niște schimbări normale, ca oamenii să trăiască în pace, să fie majorat minimul de existență pentru pensionari, pentru că, înțelegeți și dvs., că sîntem dezamăgiți de toate...”

“Să ne adauge la pensie, căci nu ne ajunge. Întindem pensia așa ca să avem de unde plăti și facturile, și medicamentele, ce rămîne e pentru mîncare. E greu pentru noi, pensionarii. Asta așteptăm. Să ne bucure cu ceva.”

„Aștept la bine, dragă.”

„Mai multă siguranță. Siguranță la nivel național.”

„Așteptăm să fie schimbări mari, căci dup caracteristica dată lui Recean e ceea ce trebuia în situația dată. Și Gavrilița, în situația care a fost, a gestionat bine, dar la ea, ca femeie, a fost mai slăbuț, aici trebuie o mînă mai de fier. Sperăm să fie schimbări. Nu vedeți ce se întîmplă în jur?”

„Nu aștept nimic bun. Se vede după vorbele de ieri. Nu va fi nimic bun.”

„Nu știu. Sper să fie mai bine, să avem un viitor mai bun.”

„Sper ca noul Guvern, care în mare parte a sa îi are pe foștii miniștri, să vină cu noi strategii privind dezvoltarea R. Moldova toate domeniile. Strategii de lungă durată. Nu strategii de scurtă durată sau lipsă de strategii. Să acorde atenție fenomenului migrației și să creeze condiții ca populația R. Moldova să revină în țară, pentru că brațele de muncă plecate din țară fac bine altor state și măresc PIB-ul acelor state și nu al țării noastre. Sper să aibă echipe competente, nu pe criterii de cumătrism, membrii competenți în domeniul respectiv; economie, finanțe, domeniu social, cultură etc.”

„Pace și pensii bune.”

„Toate cele bune așteptăm. Ei vor face treabă, după cum văd eu.”

2
0
3
1
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав