COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Părinții, îngrijorați că școlile ar putea fi închise din nou: Unde e viitorul țării noastre? (VIDEO)

Apariția primelor cazuri de infectare cu coronavirus în școli și grădinițe, odată cu reluarea procesului educațional, nu-i sperie pe unii părinți din capitală.

Oamenii nu văd rostul unei eventuale treceri la procesului de studii online, de vreme ce majoritatea activitățile economice în țară au fost permise, iar măsurile de carantină relaxate.

Intervievați de Noi.md, mai mulți părinți din capitală au optat pentru ca toți copii să frecventeze școala și grădinița, cum era pînă la epidemie. Unii părinți s-au arătat îngrijorați că măsurile restrictive îi afectează doar pe anumite cateogrii de cetățeni, în timp ce pentru alții nu au nicio însemnătate.

"Ce înseamnă asta să nu meargă copiii la școală și grădiniță? Unde e viitorul țării noastre? Și dacă este este pandemie, atunci trebuie să fie pentru toți, nu doar pentru copii. Ei sînt viitorul țării noastre. E timpul să fie viață în țară, și nu doar pentru conducătorii țării", a relatat o intervievată.


"Dacă părinții nu lucrează, cu ce vor întreține familia?! Statul la asta nu se gîndește. Riscul de infectare nu e doar la grădinițe, dar și la terenul de joacă, în transportul public, la supermarket. Se pare că e politică doar aici", a menționat o altă femeie.

"Copiii oricum se adună în curți și parcuri și contactează în grupuri mari. Care e diferența? La grădiniță cel puțin sînt supravegheați de educatori", ne-a spus o altă femeie.

Potrivit informațiilor prezentată de Primărie, în municipiul Chișinău, pînă la data de 10 septembrie, în instituțiile de învățămînt general s-au înregistrat 216 cazuri active de îmbolnăvire cu infecția COVID-19, iar în instituțiile de învățămînt preșcolar s-au înregistrat 35 de cazuri.

Mai multe opinii vedeți în materialul video atașat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load