Părere: Modernizarea parcului central poate aștepta (VIDEO)

Părere: Modernizarea parcului central poate aștepta (VIDEO)

După ce, în această săptămînă, atoritățile publice locale au anunțat că își propun să modernizeze Parcul Central Ștefan Cel Mare și Sfînt, astăzi echipa noastră de filmare a mers în stradă să afle părerea oamenilor referitor la intenția autorităților.


Deși unii recunosc că este o intenție bună și că în oraș ar trebui să fie multe lucruri modernizate, totuși, alții spun că orașul are probleme mult mai importante de rezolvat, decît aceasta.


”E foarte bine ce vor să facă autoritățile, dar sînt mult mai multe probleme în acest oraș care ar trebui să fie rezolvate. Ca de exemplu să se facă curat”, a spus un bărbat.


”Sigur că este necesar de modernizat, însă trebuie de făcut un mic studiu, dar nu de spălat doar bani cum se întîmplă la noi”, a adăugat un alt trecător.


Cu toate că recunosc că o modernizare i-ar prinde bine, oamenii spun că tradițiile trebuie păstrate, iar parcul trebuie să rămînă la fel.


Reamintim că potrivit unui proiect al autorităților, în anul 2019 parcul „Ştefan cel Mare” ar putea să se schimbe la față.


Agenţia de inspectare şi restaurare a monumentelor (AIRM) din cadrul Ministerului Culturii al Republicii Moldova propune spre consultare publică proiectul-pilot - Revitalizarea Grădinii Publice Ştefan cel Mare din Chişinău.


Astfel, prin schița de proiect sînt propuse mai multe tipuri de pavaj, mobilier urban - bănci și urne, la fel și soluții de iluminat artistic-nocturn propus pentru spațiul Grădinii Publice. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load