Locuitorii de la Botanica suferă de pe urma stihiei din aprilie (VIDEO)

Locuitorii de la Botanica suferă de pe urma stihiei din aprilie (VIDEO)

În unele zone ale Chişinăului, după două luni de la intemperie, se menţine pericolul izbucnirii incendiilor din cauza arborilor prăbuşiţi.

Una dintre dovezile atitudinii neglijente a autorităţilor municipale faţă de securitatea  orăşenilor a devenit cazul de la Botanica, unde pe unul dintre stadioane au fost depozitate rămăşiţele pomilor doborîţi de calamitatea din aprilie. La faţa locului, care prezintă pericol pentru locatarii blocurilor vecine, s-a deplasat grupul de filmare al portalului NOI.md.

Arborii doborîţi erau depozitaţi pe stadionul din apropierea intersecţiei bulevardului Traian cu strada Grenoble şi încă nu au fost evacuaţi de serviciile municipale. În două luni şi ceva copacii s-au uscat şi, în condiţiile caniculei, prezintă un pericol real pentru securitatea locatarilor din casele vecine. Este suficient ca cineva neglijent să arunce un muc nestins de ţigară sau un răufăcător – un chibrit, şi mormanul impunător de lemn se va aprinde ca o scînteie.

Locuitorii de aici s-au adresat de nenumărate ori Primăriei şi serviciilor municipale, solicitînd curăţarea stadionului de resturile de arbori. Reprezentanții Asociaţiei “Spaţii Verzi” preferă însă să le răspundă oamenilor cu fraze generale. La solicitarea reporterului NOI.md de a explica situaţia pe acest sector, vicedirectorul Asociaţiei “Spaţii Verzi” Galina Leahu a declarat că în cadrul Asociației a fost întocmit planul de lichidare a consecinţelor calamităţii din aprilie şi angajaţii nu-l pot urgenta. Rezultă că oamenilor le rămîne să aştepte cînd planul “va ajunge” la ei, în timp ce sub nasul lor pericolul apariţiei incendiului devine tot mai iminent.

Cazul de la Botanica nu este unicul, deşi serviciile municipale încă la începutul lunii mai anunţau despre finalizarea lucrărilor de lichidare a consecinţelor calamităţii din aprilie. Situaţia s-a complicat odată cu venirea caniculei, cînd “munţii” improvizaţi de arbori pot provoca incendii. Acest fapt ameninţă direct securitatea mai multor chişinăuieni, deoarece lemnul uscat este depozitat lîngă casele lor.

 Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load