COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 524
Coronavirus stiri: 7844

Putin: "SUA și Europa să facă ce vor la ei acasă, dar să nu impună ideile lor altora"

22 oct. 2021,, 13:15   ”Valori” Europene
2466 0

Autoritățile ruse sînt pentru păstrarea valorilor familiale și spirituale tradiționale, bazîndu-se pe tradiția și cultura istorică a poporului lor multinațional și cer Occidentului să nu-și impună ideile, să nu ceară respingerea înțelegerii obișnuite a unor lucruri de bază precum mama, tata, familia sau chiar diferențele de gen.

Despre aceasta a declarat președintele rus Vladimir Putin, în cadrul sesiunii plenare a celei de-a XVIII-a ședințe a Clubului Internațional de discuții Valdai.

El a menționat că în lumea fragilă de astăzi, crește semnificativ importanța sprijinului ferm, moral, etic și al valorilor.

"De fapt, valorile sînt un produs al dezvoltării culturale și istorice a fiecărei națiuni și un produs unic. Împletirea reciprocă a popoarelor, fără îndoială, îmbogățește, lărgește orizonturile și ne permite să înțelegem diferitpropria noastră tradiție. Dar acest proces ar trebui să fie organic și nu are loc rapid. Iar ceea ce este străin oricum va fi respins, poate chiar într-o formă bruscă. Încercările unui dictat al valorilor în condiții unor perspective incerte și imprevizibile complică și mai mult situația deja gravă și, de obicei, implică o reacție inversă și un rezultat așteptat opus", a subliniat președintele Rusiei.
Potrivit lui, Rusia urmărește cu surprindere procesele care se au loc în țările care s-au obișnuit să se considere în fruntea progresului.

"Desigur, tulburările socio-culturale care apar în SUA și în Europa de Vest nu sînt treaba noastră, noi nu ne implicăm acolo. Cineva din țările occidentale este sigur că ștergerea agresivă a unor pagini întregi din propria istorie, "discriminarea inversă" a majorității în interesul minorităților sau cerința de a renunța la înțelegerea obișnuită a unor lucruri de bază precum mama, tata, familia sau chiar diferența de gen sînt, în opinia lor, reperele mișcării spre reînnoirea socială.


Știți, vreau să subliniez încă o dată, acesta este dreptul lor, noi nu ne băgăm acolo. Noi cerem doar să nu intrați în casa noastră. Noi avem un punct de vedere diferit, în orice caz, marea majoritate a societății ruse: noi credem că trebuie să ne bazăm pe valorile noastre spirituale, pe tradiția istorică, pe cultura poporului nostru multinațional.

Adepții așa-numitului progres social cred că aduc omenirii un fel de conștiință nouă, mai corectă decît cea anterioară", a subliniat liderul rus.4

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X