Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Noul ambasador al Republicii Moldova în SUA este un homosexual declarat

19 mai. 13:30   ”Valori” Europene
4066

Viorel Ursu, care a fost numit ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, este homosexual declarat, anunță stiri.md.

Despre aceasta a menționat activista, angajata Genderdoc-M (organizație care apără și promovează drepturile persoanelor LGBT aflate pe teritoriul Republicii Moldova) Angelica Frolov, menționînd că în Moldova pentru prima dată a fost numit ambasador un homosexual declarat.

Viorel Ursu a fost consilier și coordonator de programe în Fundația Soros timp de cinci ani. Ulterior, el a activat în calitate de analist superior în cadrul Institutului pentru Politici Europene pentru Societate deschisă la Bruxelles, pentru o perioadă de 11 ani.

Totodată, acesta a deținut funcția de director de departament al Programului Europa și Eurasia.

În conformitate cu prevederile Legii cu privire la serviciul diplomatic, ambasadorii extraordinari și plenipotențiari sînt numiți și chemați din funcție de către Președintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile de numire a ambasadorilor sînt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, după consultarea cu Comisia parlamentară pentru Politică Externă și Integrare Europeană.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав