Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

În SUA, înotătoarele au declarat că se simt inconfortabil în vestiar cu o femeie-trans

21 feb. 19:00   ”Valori” Europene
1845

Înotătoarele din echipa Universității din Pennsylvania din SUA au declarat pentru Daily Mail că nu se simt confortabil să-și schimbe hainele în același spațiu cu Lia Thomas, sportiv care s-a născut bărbat și este în proces de schimbare a genului. Ele s-au plîns că Lia nu-și acoperă întotdeauna organele genitale cu prosopul.

Antrenorul a ignorat îngrijorarea celor 35 de fete și nu le-a permis să alunge sportiva transgender din vestiarul femeilor. El a spus că "Lia nu trebuie alungată", iar înotătoarele vor trebui pur și simplu să "accepte" acest lucru.

"Este foarte frustrant pentru că Liei îi este indiferent ce simt ceilalți. Noi sîntem 35 și ar trebui pur și simplu să acceptăm ceea ce ne provoacă disconfort în propriul nostru spațiu și vestiar, de dragul sentimentelor unei singure persoane", a spus una dintre coechipierele Liei.
Sportiva s-a plîns jurnaliștilor că Universității îi pasă doar de starea lui Lia și face tot posibilul pentru ea, dar nu se gîndește la restul înotătoarelor. Ea a adăugat, de asemenea, că "Lia se bucură" de o atenția sporită — "acest lucru nu o deranjează deloc".

Sportivelor nu le place această situație — dar, potrivit interlocutoarei DailyMail, ele se tem că vor "provoca un conflict" și toți "se vor uita urît la ele”.

Înotătoarea transgender Lia Thomas de la Universitatea din Pennsylvania a doborît anterior recorduri americane la înotul liber de 200, 500 și 1.500 de metri.

Anterior, Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a introdus un concept din zece principii. Conform noilor recomandări, fiecare sportiv va putea participa la competiții, indiferent de identitatea transgender sau diferențele de gen.

Nivelul de testosteron nu mai este o bază suficientă pentru a determina sinceritatea beneficiului primit. Cu toate acestea, CIO consideră că de dezvoltarea detaliată a criteriilor de selecție ar trebui să se ocupe federațiile din fiecare gen de sport.

Prima persoană trans de la Jocurile Olimpice a fost reprezentanta în vîrstă de 43 de ani din Noua Zeelandă, Laurel Hubbard. Ea a concurat în competițiile de haltere. Sportiva și-a încheiat performanța la etapa de calificare, nereușind să facă nici o încercare de succes.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав