Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 290

În Germania, spectacolul de balet ”Spărgătorul de nuci” a fost anulat din cauza rasismului

13 dec. 2021,, 11:58   ”Valori” Europene
2528

Baletul de Stat din Berlin suspendă temporar punerea în scenă a producției clasice ”Spărgătorului de nuci” din cauza presupuselor "episoade incorecte din punct de vedere politic". Despre acest lucru a declarat directorul artistic al trupei, Christiane Theobald.

"În versiunea originală a baletului, doi copii apar pe scenă în machiaj care imită pielea întunecată. Acest lucru se numește acum "blackfacing" ... Același lucru se întîmplă și în dansul oriental cu femeile din harem și solistul al cărui corp este acoperit cu machiaj întunecat. Toate acestea sînt lucruri care nu pot fi lansate acum pe scenă fără explicații", o citează pe Theobald ediția Bild.

Potrivit ei, un element "controversat" a devenit chiar și dansul chinezesc, în care dansatorii "se mișcă cu pași mici". După cum a explicat Theobald, acest lucru a fost privită drept o demonstrație a stereotipurilor despre locuitorii din China.

Cu toate acestea, conducătoarea trupei s-a opus "culturii de anulare" atît de populară în Occident. Potrivit ei, nu se planifică ca producția să fie anulată pentru totdeauna.

"Trebuie să supunem totul unei noi evaluări, unei viziuni noi", a spus ea.


Reamintim că "Spărgătorul de nuci", care este pus în scenă la Berlin, este o reconstrucție a operei clasice după libretul lui Marius Petipa, jucat pentru prima dată în 1892 la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав