Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Andrei Koncealovski a anunțat declinul Europei

16 mai. 17:28   ”Valori” Europene
2169

Regizorul rus Andrei Koncealovski a anunțat declinul Europei și a îndemnat oamenii să nu mai considere Occidentul drept standard. Un interviu cu el a fost publicat de publicația «Аргументы и факты».

„Timpul de a lua Occidentul drept un standard a trecut iremediabil. Noi, în Rusia, avem, desigur, o anumită reverență față de Occident. Care, remarc, nu a existat înainte de Ivan cel Groaznic și în timpul domniei sale. Prin urmare, de multe ori, mai ales în artă, privim undeva în această direcție. Și eu am trecut și prin această pasiune pentru Occident”, a spus cineastul.

Totodată, el a reflectat și asupra feminismului, care, în opinia sa, este contrar legilor naturii. Regizorul a subliniat că în lume ar trebui să existe un început masculin și unul feminin. „Există multe motive în spatele acestui lucru, inclusiv cele pur fiziologice, pe care Occidentul încearcă să le depășească. Transumanismul, transgenderismul nu sînt altceva decît o încercare de a reface natura umană”, crede Koncealovski.

Regizorul a spus că simte declinul Europei, în timp ce civilizația rusă, în opinia sa, este încă în creștere și dezvoltare. El a îndemnat la apărarea voinței țării de autoidentificare națională și a ajuns la concluzia că Europa a abandonat demult o astfel de aspirație.

9

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав