X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Polițiștii italieni, revoltați că trebuie să poarte măști de protecție roz: Este o culoare nepotrivită. Ne afectează reputația

15 ian. 2022,, 05:00   Externe
2658 1

Polițiștii italieni protestează după ce Ministerul de Interne le-a oferit măști sanitare FFP2 de culoare roz. Agenții sunt revoltați și refuză să le poarte, pe motiv că această culoare riscă să le afecteze reputaţia, precum şi „imaginea instituţiei” din care fac parte.

„Nu înţelegem motivul din spatele achiziţionării unor măşti avînd o culoare care, la prima vedere, pare să fie nepotrivită pentru administraţia noastră”, a afirmat secretarul general al Sindicatului autonom al poliţiştilor italieni (SAP), Stefano Paoloni, într-o scrisoare adresată şefului Poliţiei Naţionale din Italia, publicată pe site-ul său oficial.

Acelaşi secretar general a adăugat că „această achiziţie este enigmatică” şi a criticat noile „dispozitive de protecţie care au o culoare excentrică în raport cu uniforma şi care riscă să aducă atingere imaginii instituţiei”.

Stefano Paoloni a cerut ca pe viitor „măştile sanitare să aibă o culoare diferită (alb, albastru, bleu sau negru) şi, în orice caz, să fie conforme cu uniformele” poliţiştilor italieni, a căror culoare dominantă este cea albastră.

Într-o notă citată de presa italiană, acelaşi sindicat precizează că intervenţia sa „nu s-a născut dintr-o prejudecată faţă de această culoare (roz - n.r.), ci din faptul că utilizarea uniformei este reglementată prin lege”.


Pe Twitter, viceministrul pentru Infrastructură din Italia, politiciana de centru-stînga Teresa Bellanova, a declarat că „respectul faţă de uniformă nu provine din culorile sale, ci din comportamentul şi munca depusă de bărbaţii şi femeile care poartă această uniformă”.

Potrivit sindicatului SAP, o organizaţie profesională care numără aproximativ 20.000 de membri, aproape o cincime din totalul poliţiştilor italieni, măştile sanitare roz au fost distribuite în „numeroase comisariate” din oraşele Pavia, Varese, Ferrara - din nordul ţării - şi din oraşul sicilian Siracuza din sudul ţării.

După aproape doi ani de la începutul pandemiei de COVID-19, „pare dificil de imaginat că ar trebui să mai existe dificultăţi de aprovizionare, privind dispozitive de protecţie individuală potrivite”, au subliniat reprezentanţii sindicatului italian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?