Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Condiții noi de călătorie pentru moldoveni în Ucraina. Ce trebuie să știi?

29 iul. 2021,, 10:10   Externe
4145 0

Cabinetul de miniștri din Ucraina a modificat miercuri, 28 iulie, condițiile de intrare și tranzitare a teritoriului său în contextul răspîndirea unei noi tulpini a coronavirusului – Delta.

Astfel, cetățenii străini, inclusiv cetățenii R. Moldova, care călătoresc în Ucraina trebuie să prezinte obligatoriu, la punctul de trecere a frontierei, polița de asigurarea medicală care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și rezultatul negativ la testul COVID-19 sau un certificat care atestă finalizarea schemei de vaccinare împotriva noului coronavirus cu vaccinurile aprobate de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), transmite

Potrivit documentului aprobat de către Guvernul de la Kiev, cetățenii străini care călătoresc în Ucraina trebuie să aibă o poliță de asigurare COVID-19 și unul dintre aceste documente:

  • rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2, efectuat nu mai tîrziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat
  • rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai tîrziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat.
  • certificat medical ce confirmă primirea unui curs complet de vaccinare contra COVID-19 cu vaccinuri care sînt incluse în lista OMS

Documentele menționate urmează a fi eliberate în limba engleză sau cu traducerea lor în limba engleză.

Dacă nu există un document care să confirme cursul complet de vaccinare împotriva COVID-19, străinii (cu excepția persoanelor sub 18 ani și alte categorii de străini definite prin decret) trebuie să instaleze aplicația „Vdoma” și să stea îm autoizolare 72 de ore (dacă nu există rezultat PCR negativ – test sau test expres efectuat în termen de 72 de ore de la trecerea frontierei).

Aplicația „Vdoma” nu controlează sau restricționează mișcarea utilizatorului în primele 72 de ore de la trecerea frontierei. Potrivit Ministerul Sănătății ucrainean, aplicația va controla autoizolarea din a treia zi sau în cazul unui rezultat pozitiv al testului pentru COVID-19.

Aceste reguli vor intra în vigoare la 7 zile de la publicarea decretului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?