X 
Cutremure stiri: 502

Mistreți "dansînd lambada"surprinși de o cameră capcană

24 sep. 23:00   Externe
2921 0

Mistreți care „dansează lambada” au fost surprinși într-o cameră capcană în rezervația Sikhote-Alin din Primorie, unde populația acestei specii a început să se refacă după epidemia de pestă porcină africană, informează instituția.

Canalul Telegram al rezervației a publicat un videoclip în care apar mai mulți mistreți care se freacă ritmic de partea inferioară a unui trunchi de copac.

"Dansuri sălbatice. Ce priveliște: mistreți dansînd lîngă copac! Dar de ce porcii sălbatici lustruiesc de fapt partea inferioară a trunchiului? „Scărpinatul” pentru un mistreț este o adevărată «rețea socială» și un «navigator» al pădurii într-o singură sticlă. Mistrețul adulmecă cu atenție "mesajele" lăsate în fața sa de alți indivizi, apoi se scarpină: botul, crupa, părțile laterale și își răsucește coada cu plăcere. Mulți arbori de scărpinat au fost folosiți de ei timp de mulți ani”, se arată în raport.

Oamenii de știință notează că fiecare mistreț are un miros individual din cauza secrețiilor glandelor pielii. Congenerii îl citesc și obțin informații despre starea de sănătate, sex și chiar starea de spirit a vecinului. Astfel de copaci ajută, de asemenea, mistreții să se orienteze pe teren. Puii mici de mistreț învață să folosească "copacii de scărpinat", imitîndu-i pe cei mai mari.

Acum, experții observă tot mai des turme mici și indivizi tineri pe teritoriul rezervației. În 2019, odată cu sosirea pestei porcine africane în sudul Orientului Îndepărtat, numărul de mistreți de pe teritoriul rezervației a scăzut de cinci ori: de la două mii de indivizi la puțin peste patru sute.


„Astăzi, numărul de animale crește treptat. Este cu atît mai încurajator să vezi mistreți care psrcă ar dansa vesele lambada", afirmă rezervația.

Rezervația Biosferei Sikhote-Alin este inclusă în lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO, este situată pe teritoriul a trei districte din regiunea Primorie: Terneisky, Krasnoarmeysky și Dalnegorsky. Aici se află cele mai extinse habitate naturale ale tigrului rar Amur.



3
4
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав