X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

EMA, somată să aducă scuze dezvoltatorilor vaccinului Sputnik V

9 mar. 2021,, 10:30   Externe
2170 0

Dezvoltatorii vaccinului rusesc Sputnik V au cerut președintei Consiliului de administraţie al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), Reprezentantei Agenției austriece pentru Sănătate Christa Virtumer-Hoche să aducă scuze pentru compararea oportunității autorizării în regim de urgență a preparatului anti-COVID cu o ruletă rusească. Acest lucru a fost relatat marți pa pagina Twitter a dezvoltatorilor.

„Solicităm dnei Christa Virtumer-Hoche de la EMA să prezinte scuze pentru comentariile negative despre statele UE care au aprobat Sputnik V. Comentariile sale ridică serioase întrebări cu privire la eventualele interferențe politice în procesul expertizei. EMA nu a făcut astfel de declarații cu privire la niciun alt vaccin. Astfel de comentarii sînt inadecvate și subminează credibilitatea Agenției și cea a procesului de expertiză”, se arată în mesaj.

Potrivit tass.ru, anterior Christa Virtumer-Hohe a comparat cu o ruletă rusească oportunitatea aprobării de urgență a vaccinului Sputnik V în Austria, așa cum s-a procedat în Ungaria, pe canalul austriac ORF.

La 4 martie, EMA a anunțat inițierea procesului de examinare a vaccinului Sputnik V. Agenția a declarat că în cadrul examinării, specialiștii vor evalua conformitatea medicamentului cu standardele UE în ceea ce privește eficacitatea, siguranța și calitatea.

Cîteva țări din UE au aprobat deja folosirea Sputnik V în mod individual, fără a aștepta înregistrarea paneuropeană a vaccinului de către EMA. În prezent vaccinul este înregistrat în Ungaria și Slovacia.


„Sputnik V s-a poziționat pe locul II printre vaccinuri în ceea ce privește numărul de aprobări spre utilizare de la autoritățile de reglementare publice. Eficiența vaccinului Sputnik V este de 91,6%, fapt confirmat datele publicate în The Lancet. Este unul dintre cele trei medicamente din lume cu o eficacitate de peste 90%. Vaccinul oferă protecție completă împotriva cazurilor severe de infecție cu coronavirus. A fost înregistrat în 46 de țări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?