Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Putin a scris un articol despre al Doilea Război Mondial

20 iun. 2020,, 13:00   Externe
3191 3

Președintele rus, Vladimir Putin, a scris un articol pentru revista americană National Interest, dedicat celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial.

Versiunea rusă a textului este publicată pe site-ul Kremlinului. Șeful statului rus a explicat decizia de a scrie materialul prin responsabilitatea față de trecut și viitor și dorința ca tragedia să nu se repete.

"Președintele rus oferă o evaluare complexă celui de-al Doilea Război Mondial, declarînd că astăzi politicienii europeni și, în special liderii polonezi, caută să "ascundă sub covor" faptul înțelegerii de la München ", descrie articolul redacția revistei.

Articolul se numește: "Lecții adevărate cu ocazia aniversării a 75 de ani de la cel de-al Doilea Război Mondial". În material domnul Putin relatează povestea celui de-al doilea război mondial și explică motivele apariției sale. El a amintit că la summitul liderilor CSI din 2019, participanții au ajuns la o opinie unanimă despre rolul important al poporului sovietic în victoria asupra naziștilor. Potrivit lui, toate republicile URSS au luptat umăr la umăr. "Acționînd din obișnuință, unii politicieni s-au grăbit să declare că Rusia încearcă să rescrie istoria. Cu toate acestea, ei nu au reușit să dezmintă nici un fapt și nici un argument. Într-adevăr, este greu, dacă nu imposibil, să obiectăm împotriva documentelor autentice, care, apropo, pot fi găsite nu numai în arhivele rusești, ci și în cele străine", a scris domnul Putin.

Președintele consideră că motivele celui de-al Doilea război mondial sînt legate de deciziile adoptate după Primul Război Mondial. "Umilința națională a devenit un sol fertil pentru o atitudine radicală de revanșă în Germania", a scris șeful statului.


Cum de a scrie kommersant.ru, în articol președintele își exprimă opinia că Stalin, spre deosebire de liderii țărilor europene, "nu și-a pătat reputația prin întîlnirea cu Hitler, care era cunoscut printre popoarele occidentale drept un politician destul de autoritar și a era un oaspete binevenit în capitalele europene".

O parte din articol este dedicat Cehoslovaciei. Potrivit lui Vladimir Putin, Polonia a participat la secțiunea sa împreună cu Germania. "Secțiunea Cehoslovaciei a fost crudă și cinică ... Astăzi politicienii europeni, în special liderii polonezi, doresc să ascundă trădarea de la München. De ce? Faptul că țările lor și-au încălcat cîndva obligațiile și au susținut trădarea de la München, nu este singurul motiv. Un alt lucru pe care mi-e incomod să mi-l amintesc este că în acele zile dramatice din 1938, Uniunea Sovietică era singurul stat care s-a ridicat în apărarea Cehoslovaciei", a explicat președintele.
Vladimir Putin consideră, de asemenea, că Anglia și Franța au renunțat la garanțiile lor și au lăsat Cehoslovacia în voia sorții. "În același timp, ei au căutat să direcționeze atenția naziștilor spre est, pentru ca Germania și Uniunea Sovietică să se confrunte în mod inevitabil și să se devoreze reciproc. Aceasta este esența politicii occidentale de pacificare, care a avut loc nu numai în raport cu Al Treilea Reich, dar și în raport cu alți participanți ai așa-numitului pact Anticominternist — dintre Italia fascistă și Japonia militaristă", - a scris președintele.

Potrivit lui Vladimir Putin, un rol important în găsirea răspunsurilor la provocările moderne l-ar putea avea summitul, inițiat de el, al Rusiei, Chinei, Franței, SUA și Marii Britanii. El consideră că agenda reuniunii este importantă și relevantă pentru întreaga lume.

Despre planurile de a pregăti un articol, domnul Putin a vorbit în decembrie 2019 în cadrul unei conferințe de presă. La 14 iunie, purtătorul de cuvînt Dmitri Peskov a spus că șeful statului a scris materialul și va decide ulterior privind data publicării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?