X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

A fost descoperit un tratament eficient împotriva COVID-19

5 feb. 2021,, 16:03   Externe
2421 0

Testele preliminare au arătat că 29 din 30 de pacienți cu COVID cu probleme moderate sau severe s-au recuperat după maximum cinci zile de tratament, spun medicii de la spitalul Ichilov din Tel Aviv, citați de publicația israeliană Ynetnews.com.

Mai multe tratamente pentru COVID sînt testate în prezent de cercetători din mai multe țări, ca alternativă la vaccinurile deja administrate, iar o echipă de medici israelieni anunță că primele rezultate ale muncii lor sînt încurajatoare.

Profesorul Nadir Arber, de la Spitalul Ichilov din Tel Aviv, a testat tratamentul dezvoltat de echipa sa și a anunțat o eficiență de 95% în rîndul unor pacienți cu simptome moderate și severe de COVID, transmite libertatea.ro.

Din cei 30 de pacienți care au primit medicamentul, 29 au arătat o îmbunătățire în două zile și au fost externați din spital după alte 3-5 zile.

Ultima pacientă a avut nevoie de mai multe zile de recuperare, dar și-a revenit și a fost externată, la rîndul ei. Nu există detalii despre vîrsta pacienților implicați în studiul clinic.


Arber a declarat că medicamentul, denumit EXO-CD24, nu este scump, dar este eficient și trebuie administrat o dată pe zi, timp de cinci zile. Tratamentul este administrat prin inhalare, iar procedura durează cîteva minute, potrivit site-ului televiziunii israeliene i24news.tv.

„Tratamentul de bazează pe exosomii pe care organismul îi eliberează din membrana celulară și îi folosește pentru comunicarea intercelulară. Îmbogățim exosomii cu proteina CD24, care joacă un rol important în reglarea sistemului imunitar”, a explicat doctorul Shiran Shapira, director al laboratorului condus de profesorul Arber, care a derulat cercetări asupra proteinei CD24 timp de două decenii.

Cercetătorii au cerut Ministerului Sănătății să extindă studiul clinic pe mai mulți pacienți.

Este neclar deocamdată dacă tratamentul funcționează și în cazul noilor tulpini, mai contagioase, ale virusului, depistate în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?