Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

MAEIE a reiterat sprijinul pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei

28 sep. 2022,, 19:42   Externe
2535 0

Republica Moldova condamnă „așa-numitele plebiscite” organizate de Rusia în regiunile ocupate ucrainene din Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk.

„Aceste pseudo-plebiscite constituie un pretext fals pentru anexarea cu forța a unor teritorii suverane ale Ucrainei. Astfel, țara noastră nu recunoaște rezultatele acestor acțiuni ilegale”, menționează Ministerul de Externe și Integrării Europene de la Chișinău.

„Republica Moldova condamnă ferm așa-numitele plebiscite organizate ilegal de Federația Rusă în regiunile ocupate ucrainene din Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk, care constituie o încălcare flagrantă a principiilor fundamentale ale dreptului internațional.

Aceste pseudo-plebiscite constituie un pretext fals pentru anexarea cu forța a unor teritorii suverane ale Ucrainei. Astfel, țara noastră nu recunoaște rezultatele acestor acțiuni ilegale și își reiterează sprijinul consecvent pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în granițele sale recunoscute internațional”, menționează MAEIE.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?