COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trupele ruse au organizat exerciții la depozitele de muniții de la Cobasna

Trupele ruse au organizat exerciții la depozitele de muniții de la Cobasna

Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) din Transnistria a organizat un exercițiu tactic cu participarea militarilor care asigură paza depozitelor de muniții de la Cobasna.

Aceștia au avut misiunea de a respinge un atac înscenat din partea „grupuri de diversioniști” ale unui inamic convențional.

În cadrul exercițiului au participat 60 de militar și 10 unități de tehnică militară, precizează Infotag.


Aceștia au avut, de asemenea, sarcina de a exersa încărcarea, transportarea și organizarea distribuției munițiilor către unitățile din componența GOTR.

Menționăm că, în cadrul vizitei pe care a făcut-o recent la Chișinău, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat despre disponibilitatea Moscovei de a relua procesul de casare a munițiilor depozitate la Cobasna. Subiectul a fost abordat și în cadrul discuțiilor pe care ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, le-a purtat cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în cadrul vizitei pe care a făcut-o la începutul acestei săptămîni la Moscova.

Lavrov a declarat, însă că pentru a începe distrugerea sau evacuarea munițiilor Rusia ar avea nevoie de cel puțin un an și jumătate, întrucît ar fi necesare pregătiri și resurse financiare importate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load