Transnistria a înaintat Rusiei propuneri de interacțiune strategică

Transnistria a înaintat Rusiei propuneri de interacțiune strategică

Transnistria a prezentat Federației Ruse propuneri privind cooperarea strategică, transmite Noi.md.


Aceste propuneri au fost înmînate colegilor ruși, la Moscova, în cadrul unei întîlniri de lucru a președintelui autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene, Vadim Krasnoselski, cu secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Grigori Karasin.


Din partea rusă, la întîlnire a participat ambasadorul misiunilor speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Gubarev, și directorul celui de-al doilea departament al țărilor CSI, al MAE din FR, Andrei Rudenko, iar din partea transnistreană - Ministrul de Externe al Transnistriei, Vitalie Ignatiev.


Potrivit serviciului de presă al liderului transnistrean, părțile au discutat despre direcțiile concrete de cooperare în domeniul politico-diplomatic, socio-umanitar și economice, precum și perspectivele de consolidare a contactelor inter-ministeriale.


În afară de aceasta, interlocutorii s-au referit la posibilitățile de implementare practică a unor proiecte și inițiative comune.
Vadim Krasnoselski și Grigori Karasin au făcut schimb de opinii cu privire la o gamă largă de probleme actuale Accentul a fost pus pe situația actuală în procesul de negociere dintre Chișinău și Tiraspol.


Șeful Transnistriei a subliniat rolul activ al Federației Ruse în dialogul moldo-transnistrean care, în opinia sa, are o influență favorabilă asupra cursului și dinamicii negocierilor.


Președintele autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene a exprimat recunoștință Ministerului de Externe al Rusiei pentru abordarea echilibrată în soluționarea conflictului transnistrean, în contextul numeroaselor speculații cu privire la perspectivele și formatele sale politice.


Vadim Krasnoselski a apreciat foarte mult poziția consistentă a părții ruse și anume că întregul complex de problem care s-au acumulat în relațiile dintre Transnistria și Republica Moldova în ultimele decenii este necesar să se resolve prin metode politice și diplomatice bazate pe interesele poporului și realitățile obiective care s-au dezvoltat în procesul de negociere.


Vadim Krasnoselsky a mulțumit Rusiei pentru sprijinul sistemic acordat populației din Transnistria, precum și pentru eforturile depuse în domeniul securității și de menținere a păcii. Părțile au convenit să dezvolte o cooperare în toate domenii de interes reciproc.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load