Transnistria a impus taxe de export pentru semințele oleaginoase și cereale

Transnistria a impus taxe de export pentru semințele oleaginoase și cereale

Începînd cu 1 ianuarie, 2019, Transnistria a introdus o taxă vamală sezonieră la exporturile de semințe oleaginoase și cereale, informează Noi.md.


O decizie în acest sens adoptată de executivul transnistrean va fi valabilă pînă la 31 decembrie, 2019 și îi va viza pe agenţii economici care exportă aceste tipuri de produse din regiune, comercializîndu-le în străinătate la prețuri mai mici decît cele indicative (stabilite de Ministerul Dezvoltării Economice din Transnistria).


Taxarea de către Transnistria a exporturilor menționate are drept scop prevenirea deficitului de valută străină în regiune din cauza subevaluării mărfurilor exportate.


Valoarea taxei va fi alcătuită din diferența dintre prețul indicativ stabilit la data recepţionării declarației vamale și valoarea mărfurilor specificate în contract (acordul de comerț exterior).


Taxa sezonieră de export se va aplica grîului și meslinului, orzului, ovăzului, porumbului, năutului și soii, semințelor de in, rapiței, precum și seminţelor de floarea-soarelui.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load