Tiraspolul și Moscova au discutat reglementarea transnistreană

Tiraspolul și Moscova au discutat reglementarea transnistreană

Reprezentanții Tiraspolului și Moscovei au discutat reglementarea transnistreană și procesul de realizare de către părțile conflictului a înțelegerilor atinse anterior în formatul „5+2”. 


Discuțiile au avut loc în cadrul unei vizite de lucru în capitala Federației Ruse a ministrului Afacerilor Externe al RMN autoproclamate, Vitali Ignatiev, cu smbasadorul pentru misiuni speciale al MAE al Federației Ruse, Serghei Gubarev, relatează NOI.md. 


La întrevederea desfășurată la MAE al FR au mai participat vicedirectorul celui de-al doilea Departament pentru țările CSI al MAE al FR Vitali Treapițîn și ambasadorul pentru misiuni speciale, viceministrul de externe al RMN autoproclamate Ruslan Slobodeniuc.


Potrivit așa-zisului MAE al RMN, „în cadrul discuției a avut loc un schimb detaliat de opinii referitor la actualele aspecte ale situației în procesul de negocieri între Transnistria și Republica Moldova, accentuîndu-se asupra realizării acordurilor stabilite de părți”. 


O atenție susținută a fost acordată, în special, funcționării mecanismului de participare a transportului transnistrean la traficul rutier internațional. În cadrul dialogului a mai avut loc dezbaterea unui complex larg de aspecte ale cooperării ruso-transnistrene în diverse domenii. Interlocutorii au convenit să mențină intensitatea înaltă a contactelor în toate direcțiile actuale ale cooperării.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load