Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Tiraspolul a trimis scrisori la Procuratură și Guvern

25 mai. 07:05   Transnistria
1861

Transnistria a transmis o scrisoare oficială către Procuratura Generală de la Chișinău. Procurorii sînt invitați la Tiraspol pentru a face cunoștință cu dosarul privind atacul cu cocktail Molotov la comisariatul militar.

Scrisori similare au fost transmise vicepremierului pe Reintegrare, Oleg Serebrian şi şefului misiunii OSCE în Moldova, scrie unimedia.info

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a invitat reprezentanții Procuraturii de la Chișinău, să meargă la Tiraspol pentru a face cunoștință cu toate materialele din dosar, scrie presa din regiune.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, califică acuzațiile Tiraspolului cu privire la cetățeanul din Chișinău, care ar fi autorul atacului cu cocktail Molotov asupra Comisariatului militar din Tiraspol, drept o „retorică tipică de a da vina pe Chișinău”. „Așa-numitele autorități au prins la curaj. Pînă acum nici nu-i auzeai, nici nu-i vedeai, intuiesc că au primit un text care trebuia să îl reproducă și au făcut-o și ca deobicei tot curajul lor se rezumă la învinuirea autorităților de la Chișinău”.

Tiraspolul susține că autorul atacului cu cocktail Molotov asupra Comisariatului militar din Tiraspol ar fi un chișinăuian de 46 de ani. Bărbatul ar fi acționat la indicațiile unor colaboratori din structurile de forță de pe malul drept al Nistrului.


Recent, în clădirea Comisariatului militar din Tiraspol au fost aruncate două cocktailuri Molotov. Unul a căzut pe trotuar, iar celălalt a rămas blocat între gratiile ferestrei. Angajații Comisariatului au intervenit rapid și au stins flăcările.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав